Ajankohtaista

9.11.2018Viimeisimmät uutisetLue lisää »29.10.2018Terveys- ja ruokintakysely 2018Lue lisää »29.5.2017PEVISA-ohjelma vuosille 2018-2022Lue lisää »20.11.2018Syyskokous 24.11.2018Lue lisää »9.11.2018Rotujärjestö päivittää valokuviaanLue lisää »

 Pennunostajan opas

hennasalminen2.jpgEnnen kuin annat valkoisen pienen karvapallon viedä sydämesi, harkitse pennun hankkimista vielä tovi. Pentuaika on lyhyt. Sen sijaan suuri, vahva aikuinen valkoinenpaimenkoira voi elää kanssasi yli 10 vuotta.

Onko valkoinenpaimenkoira sinun rotusi? Mitä odotat koiralta? Onko sinulla aikaa lemmikille? Pystytkö tarjoamaan koiralle riittävästi liikuntaa, aktivointia, rajoja ja rakkautta sopivassa suhteessa?
Älä osta pentua hätäisesti, vaan tutustu rotuun ja sen erilaisiin yksilöihin huolella. Vieraile usean kasvattajan luona ja kuuntele mitä hyviä ja huonoja puolia he voivat koiristaan kertoa. Saman rodun sisällä koirien välillä on merkittäviäkin eroja.

Ihmislapsi ei voi valita vanhempiaan, mutta sinä voit valita koirasi vanhemmat. Kun kiinnostut jostakin pennusta, selvitä esim. Kennelliiton tietokantaa hyväksikäyttäen ja kysellen mahdollisimman hyvin pennun vanhempien ja sukulaisten  terveystulokset. Jos et ymmärrä, kysele lisää. Varaudu siihen, että sen sinulle oikean pennun löytämiseen voi kulua aikaa.

Älä osta rekisteröimätöntä tai halpaan hintaan kaupiteltua  valkoistapaimenkoiraa epämääräisistä olosuhteista. Pentuja tehtailevat ovat kiinnostuneita rahapussistaan, eivät koirien hyvinvoinnista tai rodun tulevaisuudesta.

 

Lataa ja lue Kokonaisvaltaisenkoiranjalostuksen tuki ry:n kattava koiranostajan opas: Koiranhankintaopas

Tutustu myös pentuvälitys-osiossamme olevaan linkkilistaan, jota kautta voit löytää kiinnostavaa ja tärkeää tietoa.

Toivottavasti löydät juuri sinun perheeseesi ja elämäntilanteeseesi sopivan koiraystävän!

 

hennasalminen1.jpg