Ajankohtaista

9.11.2018Viimeisimmät uutisetLue lisää »29.10.2018Terveys- ja ruokintakysely 2018Lue lisää »29.5.2017PEVISA-ohjelma vuosille 2018-2022Lue lisää »20.11.2018Syyskokous 24.11.2018Lue lisää »9.11.2018Rotujärjestö päivittää valokuviaanLue lisää »

Rotuunottosäännöstö

  

Suomen Kennelliitto on FCI:n lähettämän kirjelmän johdosta muuttanut valkoisepaimenkoiran rotukohtaiseksi rekisteröinnin erikoisohjeeksi seuraavaa: Valkoiseksipaimenkoiraksi voidaan rekisteröidä vain sellainen koira, jolla on taustassaan kolme polvea valkoista ja jonka taustalta ei löydy 1.1.2003 jälkeen syntynyttä valkoiseksi saksanpaimenkoiraksi rekisteröitytä koiraa.

Käytännössä uudet ohjeet tarkoittavat sitä, että rotuunoton ulkopuolelle jäävät nyt kaikki saksanpaimenkoiriksi rekisteröidyt koirat. Rotuunottoon kelpaavat jatkossa ainoastaan ne koirat, jotka on rekisteröity valkoisiksipaimenkoiriksi johonkin ei-FCI:n tunnustamaan rekisteriin, ja joiden sukutaulussa on vähintään kolme valkoista sukupolvea, eikä joukossa ole yhtään vuoden 2002 jälkeen syntynyttä,  saksanpaimenkoiraksi rekisteröityä koiraa.

Muutoksen tilassa olevien rekisteröintisäännösten vuoksi Suomen Valkoinenpaimenkoira ry suosittelee ei-FCI-rekisteröidyn valkoisenpaimenkoiran tuontia suunnittelevan henkilön pyytävän etukäteen apua yhdistyksemme jalostustoimikunnalta kyseisen koiran rekisteröintikelpoisuuden varmistamiseksi.

Varsinainen rotuunottosäännöstö:

Yleiset ohjeet

  • Rotuunotto koskee kaikkien niiden valkoistenpaimenkoirien rekisteröintiä Suomen Kennelliiton rekisteriin, jotka eivät ole FCI-rekisteröityjä.

  • Rotuunotettavalla koiralla tulee olla vähintään kolme sukupolvea ainoastaan valkoisia koiria sukutaulussaan suoraan alenevassa polvessa.

  • Rotuunotettavan koiran kolmen polven sukutaulussa ei saa näkyä 1.1.2003 rekisteröityä saksanpaimenkoiraa.

  • Ylitiheän pennuttamisen (ja jatkossa puuttuvien Pevisa-tarkastusten) vuoksi rekisteröimättä jäänyttä koiraa ei hyväksytä rotuunotettavaksi.

  • Rotuunotettavan koiran tulee olla vähintään seitsemän (7) kuukautta.

  • Kaikkien rotuunottoon tuotavien koirien on oltava tunnistusmerkitty Suomen Kennelliiton hyväksymällä mikrosirulla. Ulkomuototuomarit tarkistavat tunnistusmerkinnän rotuunottotilaisuuden yhteydessä.

  • Rotuunotettavan koiran nimi ei saa olla 15 merkkiä pidempi eikä moniosainen, paitsi jos koiran kasvattajalla on virallinen kennelnimi, jolloin kennelnimen voi liittää koiran nimen eteen ja nimi voi olla moniosainen.

  • Rekisteröintimaksut ovat Suomen Kennelliiton hinnaston mukaiset.

  • Kertaalleen rotuunotossa hylätty koira ei saa osallistua uudestaan rotuunottoon.


Lataa tästä rotuunottokaavake.pdf