Ajankohtaista

12.9.2018Viimeisimmät uutisetLue lisää »29.5.2017PEVISA-ohjelma vuosille 2018-2022Lue lisää »14.8.2018Pentueiden ilmoittamista pentulistalle tarkennettuLue lisää »12.7.2018Open Show Liedossa 15.9.2018Lue lisää »3.7.2018Kasvattaja- ja harrastajapäiväLue lisää »

Pentuvälitys

Kaikki Suomen valkoinenpaimenkoira ry:n kasvattajalistan kasvattajat voivat 9.6. alkaen jättää ilmoituksen pentueistaan pentuvälittäjälle. Kasvattaja voi ilmoittaa tulevan pentueen välitykseen oheisella kaavakkeella:

Ilmoitus astutuksesta.pdf

Pentuvälittäjä kertoo kaavakkeen tietojen perusteella kaikista ilmoitetuista pentueista pentuja tiedusteleville. Jokaisesta pentueesta kerrotaan täyttääkö se yhdistyksen jalostussuosituksen tai miltä osin suositus jää täyttymättä. Pentue on pentuvälityksessä kahdeksan viikon ikään saakka tai kunnes kasvattaja ilmoittaa kaikkien pentujen olevan myytyjä.

9.6. alkaen yhdistyksen pentulista muuttuu yksiosaiseksi. Pentulistalla voivat ilmoittaa yhdistyksen kasvattajalistan kasvattajat ja lista on maksuton kaikille kasvattajille. Pentulistalla ilmoitus on kaksi kuukautta. Pentulistalla tulee julkaista kaikki kasvattajan tiedossa olevat terveys- ja muut tulokset. Jokaisesta yhdistelmästä kerrotaan lisäksi täyttääkö se yhdistyksen jalostussuosituksen.

Sivujen kasvattajalistalla julkaistaan kaikkien sellaisten valkoisenpaimenkoirankasvattajien yhteystiedot, joilla on joko kennelnimi ja/tai jotka ovat suorittaneet Kennelliiton kasvattajan peruskurssin ja allekirjoittaneet Kennelliiton kasvattajasitoumuksen. Kasvattajalista on kaksiosainen: Suomen valkoinenpaimenkoira ry:n kasvattajasitoumuksen allekirjoittaneet kasvattajat sekä muut kasvattajat. 

Kasvattajalistalaisten tulee ilmoittaa kaikki syntyneet pentueensa yhdistyksen pentulistalle. Jos kasvattaja jättää pentueita ilmoittamatta, hänen yhteystietonsa voidaan poistaa kasvattajalistalta kahdeksi vuodeksi. Jos tietyn pentueen kaikki pennut ovat varattuja jo etukäteen, tästä mainitaan ilmoituksessa.

Kasvattajalistan kasvattajia suositellaan liittämään uudet pennunostajansa valkoinenpaimenkoirayhdistyksen jäseniksi. Kasvattajan liittämien ja maksamien jäsenten ensimmäisen vuoden jäsenmaksu on 15 €/ jäsen.