Terveystutkimusten tuki 2023

Suomen Valkoinenpaimenkoira ry:n tuki koiran virallisiin selkätutkimuksiin, virallisiin silmätarkastuksiin ja Kennelliiton hyväksymien laboratorioiden DM-testeihin vuonna 2023.


SELKÄ 
Korvaus koskee 1.1.2023 jälkeen selkäkuvattuja koiria, ja on voimassa vuoden 2023 loppuun. 

Koiran selkä kuvataan noudattaen Kennelliiton kuvausohjeistusta ja kuvista hankitaan vähintään Kennelliiton virallinen spondyloosi (SP) ja välimuotoinen lanne-ristinikama (LTV) – lausunto. 

Mikäli koiralla on jo aiemmin luustokuvien yhteydessä lausuttu LTV, voi koiran omistaja hakea lausuntomaksun palautusta, kun spondyloosilausunto lausutaan vuonna 2023. 

Tuen määrä on 35 euroa/koira. Tuki myönnetään samalle koiralle ainoastaan kerran. Tuki myönnetään Suomen Valkoinenpaimenkoira ry:n jäsenelle, hänen itse omistamansa valkoisenpaimenkoiran lausunnosta. Jäsen voi saada tuen vain yhdelle omistamalleen koiralle vuoden 2023 aikana. Jäsenyyden on oltava voimassa (hallitus vahvistanut) tutkimushetkellä. 

Terveystuloksen tulee olla julkinen ennen kuin yhdistys palauttaa lausuntomaksun. Tukea voi hakea sivun alaosassa olevalla lomakkeella ja toimimalla ohjeiden mukaisesti. 


SILMÄT 
Korvaus koskee 1.1.2023 jälkeen silmätarkastettuja koiria, ja on voimassa vuoden 2023 loppuun. 

Tukeen hyväksytään yli 12 kk vanhalle koiralle Suomessa annettu silmätarkastuslausunto. Silmätarkastuslausunto annetaan ECVO-lomakkeella. Lausunto kattaa kaikki silmän ja sitä ympäröivien rakenteiden muutokset. Silmätarkastuseläinlääkäri toimittaa lausunnon Kennelliittoon.  

Tuen määrä on 15 euroa/koira. Tuki myönnetään samalle koiralle ainoastaan kerran. Tuki myönnetään Suomen Valkoinenpaimenkoira ry:n jäsenelle, hänen itse omistamansa valkoisenpaimenkoiran lausunnosta. Jäsen voi saada tuen vain yhdelle omistamalleen koiralle vuoden 2023 aikana. Jäsenyyden on oltava voimassa (hallitus vahvistanut) tutkimushetkellä. 

Silmätutkimuslausunnon tulee näkyä Suomen Kennelliiton jalostustietokannassa ennen kuin yhdistys palauttaa tuen määrän. Tukea voi hakea sivun alaosassa olevalla lomakkeella ja toimimalla ohjeiden mukaisesti. 

DM-TESTI 
Korvaus koskee 1.1.2023 jälkeen DM-testattuja koiria, ja on voimassa vuoden 2023 loppuun. 

Koiran DM-testi on tehtävä Suomen Kennelliiton hyväksymässä laboratoriossa: Laboklin, Movet, Genoscoper. 

Tuen määrä on 15 euroa/koira. Tuki myönnetään samalle koiralle ainoastaan kerran. Tuki myönnetään Suomen Valkoinenpaimenkoira ry:n jäsenille, hänen itse omistamansa valkoisenpaimenkoiran testistä. Jäsen voi saada tuen vain yhdelle omistamalleen koiralle vuoden 2023 aikana. Jäsenyyden on oltava voimassa (hallitus vahvistanut) tutkimushetkellä. 

Tukea voi hakea sivun alaosassa olevalla lomakkeella ja toimimalla ohjeiden mukaisesti. 

Vuoden 2023 tuki on haettava tammikuun 2024 loppuun mennessä.

Lomake tuen hakemiseen

Täytä alla oleva lomake hakiessasi tukea terveystutkimuksista.

Mikäli omistajatiedot eivät ole jalostustietokannassa julkiset, lähetä kopio selkä-/silmälausunnosta tai omistajatodistuksesta rahastonhoitajalle. DM-testin tuen hakemista varten, lataa tiedosto lomakkeelle tai lähetä kopio DM-testin tuloksesta rahastonhoitajalle: 

Omat tiedot

Pankkitiedot

Koiran tiedot

Haen tukea
DM-tulos