Terveystietokanta VALTE

VALTE poissa käytöstä viikolla 30 palveluntarjoajan palvelinongelman takia. 

Tietokanta on avoin ja julkinen eli koirien tiedot ovat kaikkien selattavissa. Tietokannan toimintojen avulla koirista voidaan suorittaa erilaisia hakuja mm. sairauksien perusteella. Näin tietokanta tulee toivottavasti palvelemaan kasvattajia, rodun harrastajia, yksittäisiä koiranomistajia kuin myös valkoistapaimenkoiraa itselleen harkitsevia. Yhdistyksen toiminnassa tietokanta toimii jalostustoimikunnan työn tukena, sekä rodun terveystietojen tilastoinnin apuvälineenä.

Ensimmäisellä kerralla koiran tiedot VALTEen syöttää koiranomistaja. Hän on myös vastuussa tietojen oikeellisuudesta. Tärkeää on huomata, että koirien terveystiedoissa tapahtuneet muutokset tulisi päivittää ja tietokantaan jo ilmoitetun koiran tietojen lisäykset tai muutokset ilmoitetaan sähköpostilla tietokanta.valkkari@gmail.com. (Huom! Ei sähköisellä lomakkeella.)

Terveystietokannan lopullinen hyöty käyttäjille määräytyy ensinnäkin siitä, kuinka kattavasti valkoisiapaimenkoiria VALTEsta löytyy - siis koirien määrä. Toiseksi tietokannan hyöty määräytyy siitä, kuinka avoimesti ja täsmällisesti tietoja koirien terveydentilasta ilmoitetaan. Erityisesti koirien sairauksien ilmoittaminen avoimesti on tärkeää. Jokainen valkoisen omistaja, niin kotikoiran kuin kisakoirankin, on yhtä tärkeä ja voi omalta osaltaan parantaa tietokannan toimivuutta. Yhtälailla kasvattajilta toivotaan aktiivista panosta. Kasvattaja voi ilmoittaa pentueen tietokantaan heti, kun pennut on rekisteröity. Näin pennunostajalle jää vain omistaja- ja terveystietojen päivittäminen.

Tietokanta on hyvin pitkälle rasti ruutuun kysymyksiä joten täyttäminen on helppoa. Olkaa tarkkoja lisättäessä koirianne tietokantaan, jokaisen sivun yläosassa on ohjeita esim. päivämäärän kirjaamismuodosta. Jos tiedoissa ilmenee jotain epäselvyyttä tai puutteita, päivittäjä ottaa yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse. Ja nyt, sankoin joukoin lisäämään omat koirat VALTEen!

Terveystietokantaan