Luonnetestit

Yhdistyksen järjestämät luonnetestit 2019:

8.6.2019 Orimattila

Tuomarit: Maarit Salla & Katri Leikola
Ilmoittautuminen 1.4.2019 - 31.5.2019
Lisätiedot Virkussa

9.6.2019 Orimattila

Tuomarit: Maarit Salla & Katri Leikola
Ilmoittautuminen 1.4.2019 - 31.5.2019
Lisätiedot Virkussa

27.7.2019 Oulu

Tuomarit: Jorma Kerkkä & Reijo Hynynen
Ilmoittautuminen 1.6.2019 - 15.7.2019
Lisätiedot Virkussa

28.7.2019 Oulu

Tuomarit: Jorma Kerkkä & Reijo Hynynen
Ilmoittautuminen 1.6.2019 - 15.7.2019
Lisätiedot Virkussa

12.10.2019 Orimattila

Tuomarit: Katri Leikola & Maarit Salla
Ilmoittautuminen 12.8.2019-30.9.2019
Lisätiedot Virkussa

13.10.2019 Orimattila

Tuomarit: Katri Leikola & Maarit Salla
Ilmoittautuminen 12.8.2019-30.9.2019
Lisätiedot Virkussa

19.10.2019 Kaarina

Tuomarit: Tarja Matsuoi & Lea Haanpää
Ilmoittautuminen 1.6.2019-31.8.2019
Lisätiedot Virkussa

20.10.2019 Kaarina

Tuomarit: Tarja Matsuoi & Lea Haanpää
Ilmoittautuminen 1.6.2019-31.8.2019
Lisätiedot Virkussa

Valkoinenpaimenkoirayhdistyksen ohjeet luonnetestin järjestämiseksi:

1. Kun saat idean tapahtuman järjestämisestä, ota ensimmäisenä yhteys yhdistyksen hallitukseen. Selvitetään haluaako yhdistys lähteä/onko yhdistyksellä resursseja lähteä mukaan kyseisen tapahtuman järjestämiseen ja määritellään tapahtuman toimintarajat ja budjetit (yhdistyksen mahdollisuudet ja halut tukea tapahtumaa). Yhdistykselle tulee lähettää alustava suunnitelma testin järjestämisestä (mitä kenttää, keitä tuomareista olet ajatellut kysellä, yksi- vai kaksipäiväinen testi, koska suunnilleen järjestettäisiin yms.)

2. Laadi tapahtumasta toimintasuunnitelma ja budjetti, jotka molemmat hyväksytät vielä hallituksella. Budjetin pitäisi sisältää kaikki menot mahdollisimman tarkkaan arvioituna: paikkojen vuokrat, mahdollisten tuomarien ja toimihenkilöiden matkakulut ja päivärahat, tarvikekulut, ruokakulut toimihenkilöille ja talkooväelle, palkinnot, panokset jne. Yhdistystoiminnassa on huomioitava se, että työt tehdään pääosin talkoovoimin ja itse, koska tapahtumille asetetut budjetit ovat rajallisia. Periaatteena olisi hyvä olla se, että tulot lähestulkoon kattaisivat menot. Kun kuluja tulee, muista pyytää asianmukaiset ja oikein täytetyt kuitit, matkalaskut ym., jotta testin kulut voidaan maksaa yhdistyksen varoista. Kaksipäiväisestä luonnetestistä tuloja tulee noin 800€, jos ilmoittautumismaksu on 40 euroa. Yksipäiväisestä taas 400€. Tänä vuonna ilmoittautumismaksut ovat valkkarit 45€ ja muut 60€. Pienet ylitykset budjetissa ovat mahdollisia, sillä yhdistys on valmis tukemaan testejä jollain summalla, kun se on perusteltua ts. testiin osallistuu pääasiassa oman rodun edustajia. Ilmoittautumismaksut suoritetaan yhdistyksen tilille, josta rahastonhoitajalta saat tiedon suoritetuista maksuista. Kenttää valittaessa kannattaa miettiä sellaista kenttää, jossa olisi valmiiksi tarvikkeita luonnetestiä ajatellen. Joillain kentillä esim. kelkka, tynnyri, haalari, pistooli yms. kuuluvat kalustoon. Osalla luonnetestituomareista on myös tarvikkeita, joita voivat lainata tuomaroimissaan testeissä. Luonnetestissä tarvitaan kaksi tilaa, joista toisessa järjestetään pimeähuone ja toisessa tuomarit miettivät arviointinsa. Näin ollen on hyvä, että kentällä olisi valmiiksi kaksi erillistä tilaa/rakennusta. Testissä ruoka tulee tarjota tuomareille ja muille testissä töissä oleville ihmisillä, näin ollen kentällä olisi hyvä olla ruuan teko/lämmitys mahdollisuus. Ruokaan menee yleensä noin 100€ kaksipäiväisessä testissä. Ruoat kannattaa valita siten, että ne ovat helppoja valmistaa ja suht. edullisia budjettia ajatellen, tällaisia ruokia ovat esim. keitot ja laatikot. Ruoat valmistetaan pääsääntöisesti itse. Tuomareiksi kannattaa pyrkiä valitsemaan arvostettuja ja melko lähellä asuvia tuomareita, jotta matkakulut eivät tule liian suuriksi. Helsingin testiin ei esimerkiksi kannata pyytää tuomareita Joensuusta asti. Tuomarit saavat testistä korvauksena matkakulut 0,45€/km ja päivärahan 36€/pvä. Kaikki tuomarit eivät halua välttämättä ottaa koko hintaa.

3. Kun asiat on hyväksytty yhdistyksen hallituksen toimesta voit alkaa kyselemään testille paikkaa, mahdollisia tuomareita ja toimihenkilöitä sekä talkooväkeä.

4. Kun paikka, tuomarit ja toimihenkilöt ovat selvillä lähetä näistä tieto yhdistyksen hallitukselle. Lisäksi sinun pitää täyttää koeanomus ja postittaa se puheenjohtajalle, joka allekirjoittaa sen ja lähettää palveluskoiraliittoon. Koeanomuksessa pitää selvitä ilmoittautumisten vastaanottajan yhteystiedot.

5. Hanki tarvittava välineistö ja tarvikkeet. Muista hyväksyttää kaikki hankinnat ennen niiden tekoa. Kaikista hankinnoista on myös oltava asianmukainen kuitti.

6. Hanki tarpeeksi työntekijöitä testiin. Testissä tarvitaan tuomareiden ja koetoimitsijan lisäksi esim. rekisteripapereiden ja tunnistusmerkintöjen tarkastaja, sihteeri ja radalle: ampuja, tynnyrin pyörittäjä, pimeän huoneen oven vahtija, haalarin vetäjä jne. (osan tehtävistä voi hoitaa sama henkilö). Jos haluat pitää pienen kanttiinin testin yhteydessä, myös siihen pitää hommata pitäjä.

7. Kisa- ja testitilanteissa muista tehdä huolellinen ohjeistus osallistujille. Ohjeesta on näyttävä määräykset ja rajoitteet, joita esim. Kennelliitto asettaa osallistumiselle yms.

8. Testiaamuna kentällä pitää olla aikaisin rakentamassa testirataa (tämän voi osin tehdä jo edellisenä iltana). Tuomarit käyvät testiradan aamulla läpi ja kertovat jos haluavat siihen muutoksia.

9. Testin jälkeen lähetä tuomareiden ja koetoimitsijan matkalaskut ja muut kuitit hallitukselle hyväksymistä ja maksua varten. Tee toimintakertomus, jossa näkyy pääpiirteittäin tapahtuman kulku ja todelliset kustannukset.

MUISTATHAN MYÖS SEN, ETTÄ ALKAESSASI VASTAANOTTAA TESTIIN TULEVIEN ILMOITTAUTUMISIA OLET VAITIOLOVELVOLLINEN NIISTÄ SIIHEN ASTI, KUNNES TESTIPÄIVÄN AAMUNA NE JULKAISTAAN TESTIPAIKALLA!

Lisätietoja luonnetestin järjestämisestä Maarit Sallalta: maaritsal@gmail.com sekä Palveluskoiraliiton sivuilta OHJE.