Terveystutkimusten tuki 2019

Suomen Valkoinenpaimenkoira ry:n tuki koiran virallisiin selkätutkimuksiin, virallisiin silmätarkastuksiin ja Kennelliiton hyväksymien laboratorioiden DM-testeihin vuonna 2019.

Yhdistyksen vuosikokouksessa 24.11.2018 päätettiin tukea valkoistenpaimenkoirien virallisia selkätutkimuksia, virallisia silmätarkastuksia ja Suomen Kennelliiton hyväksymien laboratorioiden DM-testejä. 

SELKÄ 
Korvaus koskee 1.1.2019 jälkeen selkäkuvattuja koiria, ja on voimassa vuoden 2019 loppuun. 

Koiran selkä kuvataan noudattaen Kennelliiton kuvausohjeistusta ja kuvista hankitaan vähintään Kennelliiton virallinen spondyloosi (SP) ja välimuotoinen lanne-ristinikama (LTV) – lausunto. 

Mikäli koiralla on jo aiemmin luustokuvien yhteydessä lausuttu LTV, voi koiran omistaja hakea lausuntomaksun palautusta, kun spondyloosilausunto lausutaan v 2019. 

Tuen määrä on 35 euroa/koira. Tuki myönnetään samalle koiralle ainoastaan kerran. Tuki myönnetään Suomen Valkoinenpaimenkoira ry:n jäsenille, heidän itse omistamiensa valkoistenpaimenkoirien lausunnoista. 

Terveystuloksen tulee olla julkinen ennen kuin yhdistys palauttaa lausuntomaksun. Tukea voi hakea sivun alaosassa olevalla lomakkeella ja toimimalla ohjeiden mukaisesti. 


SILMÄT 
Korvaus koskee 1.1.2019 jälkeen silmätarkastettuja koiria, ja on voimassa vuoden 2019 loppuun. 

Tukeen hyväksytään yli 12 kk vanhalle koiralle Suomessa annettu silmätarkastuslausunto. Silmätarkastuslausunto annetaan ECVO-lomakkeella. Lausunto kattaa kaikki silmän ja sitä ympäröivien rakenteiden muutokset. Silmätarkastuseläinlääkäri toimittaa lausunnon Kennelliittoon.  

Tuen määrä on 15 euroa/koira. Tuki myönnetään samalle koiralle ainoastaan kerran. Tuki myönnetään Suomen Valkoinenpaimenkoira ry:n jäsenille, heidän itse omistamiensa valkoistenpaimenkoirien lausunnoista. 

Silmätutkimuslausunnon tulee näkyä Suomen Kennelliiton jalostustietokannassa ennen kuin yhdistys palauttaa tuen määrän. Tukea voi hakea sivun alaosassa olevalla lomakkeella ja toimimalla ohjeiden mukaisesti. 

DM-TESTI 
Korvaus koskee 1.1.2019 jälkeen DM-testattuja koiria, ja on voimassa vuoden 2019 loppuun. 

Koiran DM-testi on tehtävä Suomen Kennelliiton hyväksymässä laboratoriossa: Laboklin, Movet, Genoscoper. 

Tuen määrä on 15 euroa/koira. Tuki myönnetään samalle koiralle ainoastaan kerran. Tuki myönnetään Suomen Valkoinenpaimenkoira ry:n jäsenille, heidän itse omistamiensa valkoistenpaimenkoirien testistä. 

Tukea voi hakea sivun alaosassa olevalla lomakkeella ja toimimalla ohjeiden mukaisesti. 


Vuoden 2019 tuki on haettava tammikuun 2020 loppuun mennessä.

***********************************************************************